Harmony Tangó Szalon

Hidegkúti Tangó Szalon

Galéria

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangoharmony

Élő közvetítés - beszámoló a 2010. június 30-i Párizsi Tangó Szalonról

2010. június 30-án teltház előtt nyitotta meg kapuit a Párizsi Tangó Szalon.
A hatalmas csillárok alatt egyszerre némult el a kávézó közönsége, amikor a Tango Harmony Zenekar játszani kezdte a „La Cumparsita”-t.

Különleges estét élvezhettünk, nem csak a meglepetés vendégek, hanem egy kísérleti adás kapcsán is, mellyel a virtuális térbe is elküldtük a Tangó Szalon programját. A www.tangoszalon.hu látogatói élő adásban követhették nyomon az estét, egészen az oktatásig, ahol már szemérmesen lecsatlakoztunk az online közvetítésről, hogy az argentin tangó első lépéseit megtévők a bálterem intim közegében maradva táncolhassanak.


Bánhidi Petra és Bartulovic Josip ismét egybeolvadt a parketten a Tango Harmony zenéjével. Petra szokásához híven egy újabb gyönyörű ruhakölteménnyel örvendeztette meg a közönséget, öltözéke ujjai szinte pillangószárnyakként kísérték mozdulatait.

Soós Erika, a Magyar Nemzeti Balett címzetes magántácosa és Vislóczky Szabolcs kettőse az argentin tangó új színeit mutatta meg a közönségnek. A klasszikus lépésmintákat felhasználva, a balettel és a modern tánccal elegyített szenvedélyes koreográfiákat mutattak be.

Meglepetésként Bánhidi Petra elhozta tanítványait, akik Astor Piazzolla Oblivionjára modern tánc koreográfiát adtak elő a nézők tetszésétől kísérve. Táncuk testközelbe hozta azt, hogy a sokszor klasszikusnak ítélt tangó hogyan szólítja meg a fiatalabb korosztályt is.

A felcsendülő Piazzolla és Canaro dalok mellett hatalmas tapsot kapott a Tango Harmony Zenekar zongoristájának, Lázár Györgynek Cuerdas del alma, azaz Lélekhúrok című szerzeménye, amely őszintén és autentikusan követi az argentin tangó zenei hagyományait.

Bartha Katalin a zenekar vezetője és Bánhidi Petra az este háziasszonya, valamint a többi fellépő is boldog mosollyal nyugtázta a szűnni nem akaró tapsot, ami a táncprodukciók végén meghajlásukat kísérte.

Ennél talán az volt még nagyobb ajándék, hogy a közönség soraiból sokan csatlakoztak a parketten állókhoz, hogy elsajátítsák első tangó lépéseiket. Petra és Josip segítségének köszönhetően az este második felére többen önállóan is táncra keltek a frissen elsajátított tudásukat kamatoztatva.

Találkozzunk 2010. július 28-án ismét a Párizsi Nagyáruház Lotz-termének csillárjai alatt!

Köszönjük az Alexandrának a gyönyörű környezet biztosítását, a Mathias Borháznak a kiváló borokat, a Book Cafénak pedig a finom kávékat és a remek kiszolgálást.
 

 

Share