Harmony Tangó Szalon

Hidegkúti Tangó Szalon

Galéria

 

artsharmony

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangoharmony

Gyönyörű terem, magukkal ragadó táncok, varázslatos muzsika

2010. április 28. szerda – I. Párizsi Tangó Szalon

 

Képek az eseményről

 

A Párizsi Nagyáruház valamikori báltermébe már fél 8-tól érkeztek a vendégek, hogy közös utazásra induljanak Bánhidi Petrával és partnerével Bartulovic Josippal, valamint a Tango Harmony Zenekarral az aregntin tangó világába.


A Bookcafé aromás kávéja, ízletes süteményei és a minőségi kiszolgálás megalapozta a jó hangulatot, amit 20:00-kor a Tango Harmony köszöntője és  az első Astor Piazzolla mű felhangzása tett teljessé.

Astor Piazzolla magával ragadó zenéi nagy sikert arattak, de az igazi tűz Bánhidi Petra és Bartulovic Josip megjelenésével érkezett a terembe, akik - ahogy a képeken is látható - az argentin tangó legszebb idejét idézték meg, szenvedélyesen, de kifinomult eleganciával.

A latin világ újabb ízért mutatta be Soós Erika és Cortés Sebastián, az Opera kiváló táncosai, az est művészvendégei, akik a táncok forróbb oldalát mutatták meg.

A bemutatókat követően a közönség tagjai is örömmel álltak parkettre, hogy a tangó alaplépésit Petrától és Josiptól elsajátítsák. Az alaplépésen és az „ocho”-n túl egy izgalmas figurát is elsajátíthattak a tanulni vágyók, majd tudásukat az élőzenére rögtön ki is próbálhatták.

A következő Szalon az élőzene és a táncok mellett kultúrtörténeti érdekességeket is kínál. A vendégek ízelítőt kapnak Astor Piazzolla életéből, és az argentin tangó kialakulásának történetéből.
 

 

 

Ézsöl Andrea

Share